0

نکات مهم استفاده از شیشه و پستانک

نکات مهم استفاده از شیشه و پستانک

نکات مهم استفاده از شیشه و پستانک

استفاده از شیشه روشی برای تغذیه نوزادان است، اما شاید بسیار دیده باشید که از شیشه محتوی آب میوه یا مایعات دیگر به عنوان پستانک و برای آرام کردن نوزاد استفاده می شود که هرگز صحیح نمی باشد. با بخش سلامت سایت تفریحی جیران همراه ما باشید تا با نکات مهم استفاده از شیشه و پستانک برای تغذیه کودکان آشنا شویم.

نکات مهم استفاده از شیشه و پستانک

استفاده از شیشه روشی برای تغذیه نوزادان است، اما شاید بسیار دیده باشید که از شیشه محتوی آب میوه یا مایعات دیگر به عنوان پستانک و برای آرام کردن نوزاد استفاده می شود که هرگز صحیح نمی باشد.

شیرخوار بلافاصله بعد از دندان در آوردن در برابر فساد دندان آسیب پذیر است. استحکام و سلامت دندانهای کودک بستگی زیادی به عادت تغذیه با شیشه دارد که به محض شروع خوردن آب میوه این عادت آغاز می شود. اگر با شیشه به کودک آب میوه داده شود، مایع شیرین در حفرات اطراف دندانهای بالا جمع می شود و این امر در نهایت منجر به پوسیدگی دندان می شود.


موارد پیشنهادی


حفرات ایجاد شده در اثر پوسیدگی دردناک و بد منظره است و ممکن است دندان بشکند یا ترمیم آن امکان نداشته باشد. اگر دندانهای شیری خیلی زود از بین برود دندانهای دائمی آینده ممکن است متراکم یا بدشکل و نامرتب در بیاید.

فساد یا از دست دادن زود هنگام دندانهای شیری می تواند در صحبت کردن مشکل ایجاد کرده و باعث خود کم بینی و بی اشتهایی شود. در صورت بروز بی اشتهایی، مواد غذایی حائز اهمیت کمتر به بدن می رسد.

دستورات مهم در استفاده از شیشه و پستانک

دادن آب میوه به نوزاد را با فنجان شروع کنید، هیچگاه با شیشه ندهید.

شب کودک را با شیشه در دهان نخوابانید، حتی از شیر و شیر خشک که حاوی مواد مغذی زیاد است و برای رشد و تکامل دندانها حیاتی است هم نباید به عنوان پستانک در هنگام خواب کوتاه یا خواب شب استفاده شود. اگر طفل شما هنگام شب باید شیشه بخورد فقط آب آشامیدنی به او بدهید.

هیچگاه پستانک را با عسل یا شیرین کننده های دیگر آغشته نکنید.

دندانهای شیرخوار یا کودک نوپا را خوب تمیز کنید. دندانها و لثه ها را بعد از هر بار غذا دادن با پارچه مرطوب تمیز کنید تا پلاک دندانی از مواد به جا نماند. این عمل را تا حدود سن دو سالگی یا دو و نیم سالگی که تمام دندانهای شیری کودک در آمده ادامه دهید يا تا وقتی که کودک خودش بتواند مسواک کند.

و در هر وعده غذا مواد غذایی از هر چهار گروه غذایی: شیر، پروتئین / گوشت، سبزی / میوه، نان / سریال، به کودک بدهید.

غذاهای حاوی قند را کمتر مصرف کنید. اگر موادی مثل آب نبات، کلوچه و سایر شیرینی جات به او می دهید فقط هنگام غذا بدهید نه بین وعده های غذا.

در پایان هر وعده غذا، خوراکیهایی به کودک بدهید که دهان را از ذرات غذایی پاک کرده ترشح بزاق را افزایش دهد و به عنوان محافظ عمل کرده و اسیدی را که باعث خرابی دندان می شود خنثی کند. انواع پنیر و همچنین سیب، هویج خام و کرفس برای این منظور مناسبند.

مراجعه به دندانپزشک را برای معاینه و کنترل منظم دندانهای کودک در حدود دو سالگی به صورت عادت در آورید.

به خاطر داشته باشید که استفاده از آب آشامیدنی که فلوراید به آن اضافه شده به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.


بهتر است بخوانید: برنامه غذایی کودک شش ماهه


نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − سه =

مشاهده بیشتر