0

اهمیت سلامت روانی کودکان در فضای مجازی

اهمیت سلامت روانی کودکان در فضای مجازی

اهمیت سلامت روانی کودکان در فضای مجازی

آزار و اذیت اینترنتی نوعی خشونت است که از طریق رسانه های الکترونیکی بیان می شود و نگرانی والدین ، مربیان و محققان را به وجود آورده است. با پیشرفت علم و تکنولوژی و شرایط کرونا و کلاسهای آنلاین، استفاده کودکان و نوجوانان به گوشی و لپ تاب و تبلت بیشتر شد و دائم به اینترنت دسترسی دارند و این شرایط برای والدین نگرانی هایی به همراه داشت که چگونه می توانند نوجوانان خود را کنترل کنند و همراه آنها در این فضای مجازی باشند. با بخش سلامت سایت تفریحی جیران همراه باشید تا موضوع اهمیت سلامت روانی کودکان در فضای مجازی را مورد بررسی قرار دهیم.

اهمیت سلامت روانی کودکان در فضای مجازی

خلاصه مقالات

آزار و اذیت اینترنتی نوعی خشونت است که از طریق رسانه های الکترونیکی بیان می شود و نگرانی والدین ، مربیان و محققان را به وجود آورده است. در این مقاله ، ارتباط بین آزار و اذیت اینترنتی و سلامت روان نوجوانان از طریق یک مرور سیستماتیک بر روی دو پایگاه داده ارزیابی می شود: PubMed و کتابخانه بهداشت مجازی (BVS). شیوع آزار و اذیت اینترنتی از 6.5٪ تا 35.4٪ بود. تجارب قبلی یا فعلی آزار و اذیت سنتی با قربانیان و عاملان آزار و اذیت اینترنتی مرتبط بود.

استفاده روزانه از سه ساعت یا بیشتر اینترنت ، دوربین وب ، پیام های متنی ، ارسال اطلاعات شخصی و آزار و اذیت دیگران به صورت آنلاین با آزار و اذیت اینترنتی همراه بود. بزهکاران سایبری مشکلات عاطفی و روانی ، مشکلات اجتماعی بیشتری داشتند و در مدرسه احساس امنیت و مراقبت نمی کردند. آزار و اذیت اینترنتی با علائم افسردگی متوسط تا شدید ، مصرف مواد ، ایده پردازی و اقدام به خودکشی همراه بود. متخصصان بهداشت باید از ماهیت خشونت آمیزی که در محیط مجازی رخ می دهد و آسیب آن بر سلامت روان نوجوانان آگاه باشند.


موارد پیشنهادی


معرفی

  1. دسترسی به اینترنت و استفاده از پیام های متنی بر تعامل اجتماعی بین نوجوانان در دهه های اخیر تأثیر گذاشته است. اکثر نوجوانان رایانه شخصی یا تلفن همراه دارند و روزانه با چندین نفر همزمان ارتباط برقرار می کنند و در معرض تأثیر تماس فوری و پیامدهای آن قرار می گیرند که در بسیاری از موارد می تواند مضر باشد. اخیراً آزار و اذیت اینترنتی ، شکل جدیدی از خشونت بیان شده از طریق رسانه های الکترونیکی ، والدین ، ​​مربیان و محققان را به دلیل تأثیرات آن بر سلامت روان نوجوانان نگران کرده است.
  2. اصطلاح آزار و اذیت اینترنتی از رفتارهای سنتی قلدری گرفته شده است که عمدتاً در بین دانش آموزان دوره ابتدایی مشاهده می شود ، مانند سوء استفاده کلامی ، اذیت و آزار ، توهین و تهدید ، و همچنین پرخاشگری جسمی ، مانند ضربه زدن ، لگد زدن ، مشت و آسیب رساندن به وسایل دیگران. . چنین رفتارهایی باید مرتباً و به طور سیستماتیک درمورد فردی رخ دهد که نتواند یا از خود دفاع کند ، به عنوان قلدری طبقه بندی شود.
  3. ارتباطات قلدری سنتی می تواند برای درک آزار و اذیت اینترنتی جوانان مفید باشد، زیرا این زمینه بسیار بیشتر برقرار است . فقط بیش از 15٪ کودکان و نوجوانان “گاهی” یا بیشتر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند که به طور مداوم با چالش های منفی بهداشتی و اجتماعی گزارش می شوند. مطالعات نشان داد که قربانیان در مقایسه با جوانان بدون زورگویی، همزمان مشکلات بهداشتی ، مشکلات سازگاری عاطفی ، مشکلات سازگاری مدرسه و روابط ضعیف تر با همکلاسی ها را گزارش می کنند. طبق تحقیقات، در یک متاآنالیز که با مطالعات 23 کشور انجام شد، هدف قلدری بیشترین ارتباط را با افسردگی داشت ، در مقایسه با سایر نتایج.

از طرف دیگر ، آزار و اذیت اینترنتی شامل استفاده از رسانه های الکترونیکی به منظور ایجاد آسیب ، تحقیر ، رنج ، ترس و ناامیدی برای فردی است که هدف پرخاشگری است. این اقدامات می تواند از طریق ایمیل ، اتاق گفتگو ، غرفه های رای گیری آنلاین ، تلفن های همراه و پیام رسانی فوری انجام شود. مطالعات نشان می دهد که 20-40٪ از نوجوانان حداقل یک تجربه آزار و اذیت اینترنتی در دوران نوجوانی خود دارند و تعداد افراد مجرم در اینترنت است.

Nocentini و همکاران با استفاده از لیستی از رفتارها ، آزار و اذیت اینترنتی را با توجه به ماهیت حملات طبقه بندی می کند:

  • کلامی نوشتاری ، که شامل تماس های تلفنی ، پیام کوتاه و ایمیل است.
  •  تصویری ، که شامل ارسال تصاویر و یا تصاویر شرم آور است.
  •  نمایندگی ، که به حملات پیچیده تری اشاره دارد ، شامل استفاده یا سرقت هویت شخص دیگری برای افشای اطلاعات شخصی ، استفاده از حساب وی
  • محرومیت ، که شامل حذف عمدی فردی است که عضوی از گروه آنلاین است.

آزار و اذیت اینترنتی

آزار و اذیت اینترنتی ممکن است مخاطبان بیشتری نسبت به آزار و اذیت سنتی بدست آورد ، زیرا این امر در فضای مجازی رخ می دهد ، جایی که بیان آزاد بدون کنترل اجتماعی مجاز است. علاوه بر این ، حذف اطلاعات از یک وب سایت دشوار است. دهو و همکاران

پیشنهاد می کند سه شرط لازم برای داشتن “آزار و اذیت اینترنتی” در نظر گرفته شود:

  1. حمله باید عمدی باشد ،
  2. به طور مکرر رخ دهد و باعث پریشانی روانی شود.
  3. آسیب اصلی ناشی از آزار و اذیت اینترنتی آسیب رساندن به شهرت قربانی است ، با پیامدهایی که ممکن است حتی بیشتر از آن باشد که در آزار و اذیت سنتی مشاهده می شود.
  4. قربانی شدن در ارتباط با آزار و اذیت اینترنتی با مشکلات اجتماعی و رفتاری همراه بوده است.

مواد و روش ها

این بررسی شامل مطالعاتی در مورد شیوع آزار و اذیت اینترنتی و ارتباط آن با مشکلات بهداشت روانی در میان نوجوانان در جمعیت عمومی است. در ادبیات چندین تعریف برای آزار و اذیت سایبری ارائه شده است که برخی اقدامات پرخاشگرانه ، خصمانه یا مضر را توصیف می کند که توسط یک قلدر از طریق نوع الکترونیکی نامشخصی انجام می شود. در این بررسی ، از تعریف زیر برای آزار و اذیت اینترنتی ، با هدف متحد کردن مفاهیمی که در ادبیات آمده است ، استفاده کردیم: “یک اقدام پرخاشگرانه عمدی نسبت به شخص دیگر بصورت آنلاین”.

مشکلات بهداشت روان به مجموعه قابل تشخیصی از مشکلات ، علائم یا رفتارهای عاطفی مرتبط با پریشانی قابل توجه و تداخل اساسی در عملکردهای شخصی اشاره دارد.

استراتژی جستجو

استراتژی جستجو در دو نوبت انجام شد: در ماه مه و ژوئن 2013. ما در همه زمینه ها واژه “مزاحمت اینترنتی” را جستجو کردیم ، بدون محدودیت زمانی.

این جستجو با استفاده از ترکیب کلمات کلیدی زیر انجام شده است: (مزاحمت اینترنتی یا قلدری) و نوجوان و (سلامت روان یا سلامتی). جزئیات جستجو عبارتند از: مزاحمت اینترنتی یا قلدری [اصطلاحات مش] یا قلدری [همه زمینه ها] یا آزار و اذیت اینترنتی [همه زمینه ها]] و (نوجوان [اصطلاحات MESH] یا نوجوان [همه زمینه ها]) و] (بهداشت روانی [اصطلاحات MESH] یا) (ذهنی [همه زمینه ها] و بهداشت [همه زمینه ها]) یا (سلامت روان [همه زمینه ها]. منابع مقاله برای اطلاعات بیشتر غربال شدند.

انتخاب مطالعه

مقالات با توجه به معیارهای صلاحیت زیر ارزیابی و انتخاب شدند:

  1. نمونه های نماینده جمعیتی دانش آموزان کلاس 6 تا 12 یا جوانان از 10 تا 17 سال.
  2. مطالعات مقطعی در مورد آزار و اذیت اینترنتی
  3. استفاده از ابزارهای استاندارد برای ارزیابی آزار و اذیت اینترنتی و مشکلات روانی.

ما مطالعات مربوط به جمعیت های خاص نوجوانان مانند نوجوانان در معرض خطر روان پریشی ، افراد دارای معلولیت ذهنی ، مشکلات رشد یا چاقی ، همجنس گرایان یا نوجوانانی را که در زندان بودند ، کنار گذاشتیم.

عنوان و خلاصه مقاله به طور مستقل توسط دو ارزیاب ارزیابی شد. هر زمان که بین ارزیابی کنندگان اختلاف نظر وجود داشت ، از داور دیگری دعوت می شد تا نظر خود را ارائه دهد.

جمع آوری داده ها

داده های جمع آوری شده: تعداد کل بیماران ، سن ، جنس ، طرح مطالعه ، ویژگی های نمونه ، ابزار ارزیابی آزار سایبری ، شیوع و عوامل خطرساز اذیت اینترنتی ، اقدامات و مشکلات بهداشت روان مربوط به آزار و اذیت اینترنتی.

نتایج

ما 377 مقاله در جستجوی سیستماتیک و دو مقاله در جستجوی دستی پیدا کردیم. در مجموع 43 مقاله انتخاب شد. بررسی ادبیات ، مقاله های نظری و مطالعات کیفی از مطالعه حذف شدند ، در نتیجه 13 مقاله ارائه شد. سه مقاله به دلایل زیر حذف شدند: (1) نمونه تکرار شد. (2) این مطالعه شیوع آزار و اذیت اینترنتی را اعلام نکرده است. و (3) میزان پاسخ زیر 60٪ بود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 7 =

مشاهده بیشتر