ورزش در زمان سرماخوردگی
هم اکنون که در فصل شیوع بیماری های ویروسی شایع، چون سرماخوردگی و آنفولانزا قرار داریم، یکی از سوالاتی که همیشه ذهن ورزشکاران را درگیر میکند این مسئله است که در صورتیکه دچار سرماخوردگی شوند، در چه شرایطی و با رعایت چه نکاتی میتوانند به تمرین و ورزش خود ادامه دهند و در چه مواقعی اجازه ی این کار را ندارند؟ ورزش در زمان سرماخوردگی را از بخش ورزشی سایت تفریحی جیران همراه باشید.
اهمیت سرماخوردگی در ورزشکاران
یک ورزشکار حرفه ای که شغلش ورزش کردن است در صورتی که سرما بخورد باید مدتی را استراحت کند تا سرماخوردگی او خوب شود اما نکته ای که اهمیت بیشتری دارد این است که در هنگام سرماخوردگی و استراحت بدن ضعیف شده و مدتی طول می کشد تا توان سابق را بازیابد.
علت سرماخوردگی
با وجود بحث های بسیاری که دراین زمینه وجود دارد، به نظر میرسد حداقل در بین بالغین ویروس سرماخوردگی از فرد به فرد منتقل میشود و فرد ویروس را از راه تنفس به بینی و راه هوایی خود وارد میکند. سرماخوردگی های شدید بسیار مسری تر از موارد خفیف هستند زیرا حجم وسیعتری از ویروس را به اطرافیان منتقل میکنند. از این رو لازم است هر گونه سرفه، عطسه و ترشحات بینی را با استفاده از یک دستمال کاغذی کنترل کرد و دستمال کاغذی استفاده شده در سطل انداخت. همچنین توصیه اکید میشود دست ها را نیز مکرراً با آب و صابون شست تا میزان انتقال ویروس را کاهش داد .
درمان سرماخوردگی
در مواردی که علایم زیر یک هفته است، به هیچ وجه درمان سرماخوردگی توصیه نمیشود و حداکثر میتوان با درمان های علامتی، علایم فرد مثل آبریزش بینی را کاهش داد. برای رفع کامل سرماخوردگی بدن باید به میزان کافی آنتی بادی در بدن تولید کند که حدود سه الی چهار روز طول میکشد و تا رفع کامل علایم بین ۵ تا ۷ روز و گاهاً حتی دو هفته بسته به شدت بیماری و شرایط زمینه ای بدن فرد زمان لازم است. استفاده از آنتی بیوتیک ها در درمان سرماخوردگی نه تنها جایگاهی ندارد بلکه فرد را با عوارض آن روبرو میکند و با ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی سلامت فرد و جامعه را در درازمدت شدیداً به خطر می اندازد .
استفاده از بخور نیز ثابت شده تنها اثر اندکی در بهبود علایم سرماخوردگی دارد. با استناد به مقالات متعددی که درین زمینه انجام شده است، استفاده از ویتامین سی توانایی جلوگیری از سرماخوردگی را ندارد، اما ممکن است بتواند شدت و طول علایم را کاهش دهد. استراحت، استفاده فراوان از مایعات گرم و استفاده از دارو های کنترل کننده ی علایم هنوز هم که هنوز است بهترین درمان سرماخوردگی هستند .
حفظ سیستم ایمنی در شرایط عالی
افزایش سن، سیگار کشیدن، استرس ذهنی، تغذیه نامناسب، تحمل خستگی های مزمن و نداشتن خواب کافی از جمله عللی هستند که باعث اختلال عملکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به عفونت ها هستند. طی دوره های کاهش شدید کالری دریافتی و کاهش وزن سریع، سیستم ایمنی بدن به شدت آسیب می بیند. تا میتوانید از این موارد دوری کنید.
آیا راه رفتن روزانه باعث میشود سرما نخوریم ؟
تحقیقات اخیر ثابت کرده اند ، افرادیکه دارای فعالیت فیزیکی منظم هستند و ورزش میکنند به صورت میانگین تعداد روزهایی که دچار سرماخوردگی میشوند، ۵۰% کمتر از افراد غیر ورزشکار است .
آیا ورزش بیش از حد میتواند آسیب رسان باشد ؟
تحقیقات نشان داده در افرادیکه بیش از ۱۰۰ کیلومتر در هفته میدوند، ریسک ابتلا به عفونت ها دو برابر میشود . تمامی ورزشکاران، ۶-۹ ساعت پس از مسابقات شدید و سنگینی مثل ماراتن در خطر افت عملکرد ایمنی هستند .
تمرین یا استراحت در زمان بیماری ؟
در صورت حضور علایم سرماخوردگی مثل گلودرد و آبریزش بینی بدون تب و درد بدنی جنرالیزه، بهتر است ورزش شدید را به مدت چند روز تا بهبود نسبی علایم سرماخوردگی متوقف کنید. ورزش خفیف تا متوسط مثل راه رفتن در زمانیکه دچار سرماخوردگی هستید منعی ندارد و باعث تشدید علایم نمی شود.
در صورت وجود علایم پیچیده مثل تب، احساس خستگی زیاد، درد عضلانی، تورم غدد لنفاوی، بهتر است حدود ۲-۴ هفته قبل از بازگشت به ورزش شدید، به خودتان فرصت بدهید.
به صورت کلی وقتی علایم فقط محدود به ناحیه سر و گردن است، ورزش منعی ندارد، گرچه باز هم استراحت بهتر است. در صورتیکه علایم جنرال است مثل وجود تب و درد های عضلانی، ورزش باید متوقف شود و فرد استراحت کند. اگر در موردی شک داشتید حتماً با پزشک مشورت کنید .
بیشتر بخوانید: افزایش سیستم ایمنی بدن با ورزش
نظرات کاربران