علت PMS و نحوه تشخیص آن
علت PMS و نحوه تشخیص آن را از بخش سلامت سایت تفریحی جیران همراه ما باشید.
سندروم قبل از قاعدگی: premenstrual syndroms یا به اختصار (PMS) پی ام اس
سندروم پیش از قاعدگی (PMS) شامل محدوده وسیعی از تغییرات جسمی و روحی است که زنان در روزهای قبل از عادات ماهیانه شان تجربه می کنند نشانه های (PMS) قابل پیش بینی هستند. زیرا قبل از هر سیکل قاعدگی رخ می دهند. نشانه ها معمولا با شروع عادت ماهیانه به طور ناگهانی خاتمه می یابند.
درباره گروهی از مشکلات مربوط به اختلالات قاعدگی و پیرامون علائم مشخص آنها و علل به وجود آمدن تعدادی از سندروم ها، به مواردی اشاره گردید. اما همه شکایت های خانم ها از دورۀ قاعدگی، تنها به سبب مقدار خونریزی، بی نظمی یا درد نمی باشد بلکه، نشانه های روحی و جسمی دیگری نیز وجود دارد که معمولا چند روز قبل از شروع قاعدگی به طور غیر منتظره ظاهر می شوند و غالبا با شروع قاعدگی کاهش پیدا می کنند و یا از بین می روند. پس (PMS) عبارت است از: «عود نشانه هایی خاص، پیش از عادت ماهانه و بهبود آنها پس از شروع عادت ماهانه»
موارد پیشنهادی
علت (PMS) و چگونگی تشخیص آن
در تعریف سندروم (PMS) به نوع نشانه ها هیچ گونه اشاره ای نشده است، علت این است که نشانه های آن بسیار متنوع می باشد و تا به حال بیش از ۱۵۰ نشانه و علائم خاص و متفاوت برای آن گزارش شده است، شایع ترین علایمی که بیماران با آنها مواجه می گردند. عبارتند از: نفخ شکم، سردرد، سرگیجه، تشویش و اضطراب، دردناک شدن پستان ها، گریه های بی دلیل، افسردگی، خستگی، بی حالی، عصبانیت بی دلیل، تحریک پذیری، حواس پرتی، تشنگی، تمایل شدید به خوردن مواد قندی، فقدان انرژی، بروز هیجان یا تیرگی روابط و تورم دستها و پاها که معمولا این حالات در طی ۷ تا ۱۰ روز آخر سیکل قاعدگی بروز می کند. به طور معمول شدت این نشانه ها به اندازه ای است که موجب اختلال آشکار در توانایی کار کرد اجتماعی یا شغلی در هفته قبل از قاعدگی می شود. این اختلال ممکن است از نظر اجتماعی به صورت اختلاف های زناشویی و مشکلاتی در روابط با دوستان و خانواده آشکار شود و دامنه گسترده ای از بیماری های جسمانی ممکن است در مرحله پیش از قاعدگی وخیم تر شوند. برای مثال می توان به میگرن، آسم و آلرژی ها اشاره نمود. در سال های اخیر اختلاف نظر زیادی در مورد تعریف صحیح سندروم یا (PMS) وجود داشته است زیرا از ۷۵٪ زنانی که دچار مشکلات قبل از قاعدگی هستند، در ۳ تا ۸% زنان علائم آن چنان شدید است که موجب اختلال در زندگی اجتماعی و خانوادگی فرد می شود و برخی از پژوهشگران معتقدند که فقط کسانی که علائم خیلی شدید دارند. (۳ تا ۸٪) دچار سندروم حقیقی هستند ولی برخی دیگر علائم خفیف را نیز جزء سندروم به حساب می آورند.
بسیاری از محققین بر این باورند که این بیماری به دنبال نوسانات دوره ای در بعضی از مواد شیمیایی بدن، به خصوص نوسانات هورمون های زنانه ایجاد آغاز عملکرد هورمونهای جنسی زنانه به نام استروژن و پروژسترون قبل از قاعدگی) می شود. گروهی دیگر معتقدند که این بیماری می تواند با کاهش قند خون، کم کاری تیروئید، کمبود کلسیم، منیزیوم، آهن، منگنز و ویتامین های گروه B در ارتباط باشد.
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، نحوه زندگی فرد نیز نقش به سزایی در ایجاد این بیماری بازی می کند. دلایل تائید کننده این مدعا عبارتند از: وجود بیماری شدیدتر در زنان سیگاری، آنهایی که زندگی پر استرس دارند، خیلی کم می خوابند یا وضعیت تغذیه ای نامناسبی دارند.
برخی از محققین مشاهده کرده اند که در موارد خاص، مصرف الکل، کافئین، نمک، گوشت قرمز و مواد غذایی شیرین (به خصوص شکلات) توانسته است موجب ظهور علائم (PMS) شود. حتی در برخی از زنان مصرف قرص ضد بارداری می تواند باعث بروز علائم شود.
لذا با اقدامات خود یاری، فرد می تواند از بروز سندروم (PMS) جلوگیری نماید اگر این اقدامات مؤثر واقع نشدند یا علائم شدیدتر شد فرد باید در جستجوی) اقدامات درمانی طبی باشد. ولی خوشبختانه می توانید با کمی حوصله و با به کار بستن تمهیدات و روش های پیشنهادی، و همچنین با استفاده درست از رژیم تغذیه مناسب و تازه، اكثر موارد درد را بر طرف نموده و یا بسیار کاهش دهید.
به خاطر داشته باشید هیچ درمانی پیوسته و مداوم موفقیت آمیز نمی باشد اما می تواند در کم شدن علائم، و بهبودی اثرگذار باشد.
الذا اقدامات خود یاری، مانند ریلکس بودن و پرهیز از هر گونه استرس، و نظم در استفاده از منابع غذایی طبیعی و مفید را فراموش نکنید. زیرا استرس و غذاهای غیر مفید، باعث شدیدتر شدن سندروم و اختلالات قاعدگی می شوند.]
چگونگی تشخیص ابتلا به سندروم (PMS)
- آیا زندگی پر استرس توام با تنش و هیجان دارید؟
- آیا مشکلی در ارتباط با همسر، اعضاء خانواده و یا همکارانتان داشته اید؟ 3
- آیا به اندازه کافی می خوابید (وقتی از خواب بلند می شوید احساس نشاط کرده و سرحال هستید؟)
- آیا به موقع غذا می خورید و رژیم غذایی مناسبی دارید؟
- آیا روزی ۳ تا ۴ بار در هفته و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه ورزش می کنید؟ ۶
- – آیا سیگار میکشید؟
- آیا از نوشیدنی الکلی استفاده می کنید؟
- آیا روزانه از مواد حاوی کافئین (قهوه، کوکا کولا و…) به مقدار زیاد استفاده می کنید؟
- آیا مواد مصرفی شما مملو از گوشت قرمز، مواد شور یا شیرینی جات است؟
- آیا از یک تا دو هفته قبل از شروع قاعدگی میل شدید به مصرف مواد غذایی گوناگون پیدا میکنید؟
- آیا قبل از قاعدگی دچار نفخ شکم می شوید و احساس می کنید شکمتان بزرگ شده است؟
- آیا قبل از قاعدگی وزنتان واقعا اضافه شده و بعد از قاعدگی دوباره به وزن اول بر
میگردید؟
- قرص ضد بارداری مصرف می کنید؟
- آیا احساس ذهنی، دشوار بودن تمرکز بر روی مسائل، به وجود آمده است؟
- آیا حس بویایی بیشتر شده و یا از دست داده اید؟
- آیا احساس خستگی زودرس یا فقدان انرژی به شکل برجسته در خود احساس می کنید؟
بیشتر بخوانید: ورزش و عوامل مؤثر بر اشتها
برای اثبات و تشخیص (PMS) حداقل باید ۵ مورد از علائم بالا در شما وجود داشته باشد تا بتوانید اقدامات درمانی را آغاز کنید. زیرا تا مشکل خوب تشخیص داده نشود، امکان ندارد راه حل درستی برای درمان آن پیدا شود، پس اگر می خواهید این مشکل را بر طرف نمایید باید ابتدا آن را خوب تشخیص دهید، و شما می توانید با تشخیص درست، اقدام به خود یاری نموده و آرامش توأم با رهایی از هرگونه سندروم را بار دیگر احساس کنید.
نظرات کاربران