0

8 ماده غذایی برای جلوگیری از آلزایمر

8 ماده غذایی برای جلوگیری از آلزایمر

8 ماده غذایی برای جلوگیری از آلزایمر

همانطور که همه ما قبلا شنیدیم که می گویند تو همان چیزی هستی که می خوری. همه ما این ضرب المثل را شنیده ایم، اما آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا؟ رژیم غذایی شما بر سلامت شما تأثیر می گذارد زیرا بدن شما از غذاهایی که می خورید برای تنظیم فرآیندهای بیولوژیکی، ساخت توده عضلانی، حفظ تراکم استخوان، ترمیم بافت، رشد مو و ناخن استفاده می کند… به طور خلاصه، این مواد مغذی بخشی از شما می شوند. ما در این پست به معرفی 8 ماده غذایی برای جلوگیری از آلزایمر خواهیم پرداخت.

سلامت مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست. الگوهای غذایی ما تأثیر فوق العاده ای بر حافظه، یادگیری، تفکر و عملکرد کلی شناختی دارد. مجموعه وسیعی از تحقیقات نشان می‌دهد که پیروی از رژیم‌های غذایی که بر مصرف منظم غذاهای مفید برای مغز مانند رژیم غذایی تمرکز دارد، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

هشت ماده غذایی که ممکن است از آلزایمر پیشگیری کند

بشقاب غذای خام که سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی برای سلامت مغز است.
زندگی ما حول محور غذا می چرخد چه در مجالس اجتماعی مانند یک شام تعطیلات، چه لذت بردن از یک شب آرام با آن شخص خاص.

و تمرین تغذیه خوب با گنجاندن غذاهای غنی از مواد مغذی و غنی از آنتی اکسیدان، مانند سبزیجات سبز، میوه ها و غلات کامل، در وعده های غذایی روزانه شما راهی عالی برای کمک به حفظ سلامت مغز است بنابراین می توانید از با ارزش ترین خاطرات زندگی محافظت کنید.

در اینجا هشت ماده غذایی که برای مغز شما فوق العاده هستند و می توانند به پیشگیری از آلزایمر کمک کنند، آورده شده است.

1. توت فواید خوبی برای مغز دارد

زغال اخته، تمشک، تمشک همه انواع توت ها سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی مانند آنتوسیانین ها، فلاونوئیدها با خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند. خواص محافظت کننده عصبی توت ها شامل فعالیت آنتی اکسیدانی برای محافظت در برابر استرس اکسیداتیو در آلزایمر است. آنها همچنین به کاهش التهاب کمک می کنند و از سلامت مغز حمایت می کنند. آنها را به اسموتی ها، سالادها اضافه کنید یا به عنوان میان وعده از آن لذت ببرید.

2. کمی دمدمی مزاج باشید

گردو، بادام و بادام هندی سرشار از چربی های سالم، پروتئین، ویتامین E، منیزیم و ویتامین های گروه B هستند. این مواد مغذی با کاهش فشار خون و سلامت شریانی مرتبط هستند، که هر دو برای حفظ عملکرد شناختی، به ویژه با افزایش سن، ضروری هستند. آجیل ها در سالاد، جو دوسر شبانه، غذاهای پاستا یا به عنوان میان وعده عالی هستند.

نکته مهم: آجیل خود را با انواع توت ها مخلوط کنید تا یک میان وعده قدرتمند برای مغز درست کنید!

3. از چربی های سالم میل کنید

روغن زیتون، آووکادو و ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، ماهی خال مخالی و سالمون اسیدهای چرب مانند امگا 3 را تامین می‌کنند که برای سلامت مغز ضروری هستند و با کاهش سطوح بتا آمیلوئید، نشانگر زیستی مغز آلزایمر، مرتبط هستند. سعی کنید دو بار در هفته ماهی بخورید (حتما به دنبال ماهی کم جیوه باشید) و نان تست آووکادو را برای صبحانه یا میان وعده امتحان کنید.

4. برای سلامت مغز سبزیجات بخورید

اسفناج، کلم پیچ، کولارد، شاتوت سوئیسی، کنگر فرنگی، مارچوبه، حبوبات و کلم سرشار از ویتامین های گروه B مانند فولات و B9، ویتامین K و بتاکاروتنوئیدها هستند. نشان داده شده است که این مواد مغذی به کاهش زوال شناختی کمک می کنند. سبزی ها و سبزیجات برگ دار فقط برای سالاد نیستند آنها را به خورش ها، سوپ ها و اسموتی ها اضافه کنید.

5. سبزیجات چلیپایی را انتخاب کنید

در حالی که در راهروی تولید هستید، کلم بروکلی، کلم بروکسل و گل کلم را تهیه کنید، که همگی دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی هستند که به کاهش سطح هموسیستئین، یک اسید آمینه مرتبط با زوال شناختی کمک می کند. آنها را در فر تفت دهید یا کباب کنید تا غذای جانبی عالی برای غذای اصلی شما مانند ماهی باشد.

6. غذاهای خود را چاشنی کنید

زردچوبه، زیره، مریم گلی و دارچین سرشار از پلی فنول ها هستند، ترکیباتی که با حافظه و فواید سلامت مغز مرتبط هستند. بسیاری از پلی‌فنول‌های موجود در این ادویه‌ها می‌توانند از سد خونی مغزی عبور کنند و با مسیرهای مختلفی که به کاهش التهاب و تشکیل پلاک کمک می‌کنند، تعامل مثبت داشته باشند (یکی از ویژگی‌های آلزایمر تجمع پلاک‌هایی است که بر سلامت سلول‌های مغزی تأثیر می‌گذارد. ارتباطات سلولی) وعده های غذایی خوشمزه خود را با زیره و مریم گلی ادویه کنید، شیر زردچوبه درست کنید یا دارچین را به اسموتی های پروتئینی خود اضافه کنید.

7. دانه ها را دور نریزید

تخمه کدو تنبل، تخمه آفتابگردان و دانه کتان سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر، ویتامین E، روی، امگا 3 و کولین هستند که نشان داده شده است که همه اینها اختلالات شناختی را کاهش می دهند. آنها برای میان وعده یا پاشیدن آنها روی سالادتان عالی هستند.

8. چای و کاکائو

چای سبز یک آنتی اکسیدان است که فواید زیادی برای سلامت مغز و کل بدن دارد، اما کاکائو به عنوان یک ابر غذای مغز نیز شایسته توجه است. کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان ها و ریزمغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و غیره است. در مطالعات بالینی اخیر نشان داده شده است که کاکائو عملکرد شناختی طبیعی را بهبود می بخشد و از سلول های مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند و از انواع مختلف زوال شناختی محافظت می کند. چای سبز را به صبح‌های خود اضافه کنید، نوک کاکائو را به کاسه آکای خود اضافه کنید یا توپ‌های ترافل را با گرد و غبار کاکائو درست کنید.


موارد پیشنهادی


غذاهایی که می توانند با بیماری آلزایمر مرتبط باشند

سیب زمینی سرخ کرده و همبرگر حاوی مقادیری از چربی های اشباع شده که باید به حداقل برسد
متأسفانه، بسیاری از مواد غذایی اصلی در رژیم های غذایی غربی با عوامل خطر بالاتر بیماری آلزایمر مرتبط هستند.

مطالعات نشان می دهد که مصرف متوسط ​​تا زیاد گوشت قرمز، چربی های اشباع شده یا ترانس (کره یا مارگارین)، محصولات پخته شده و غذاهای فرآوری شده که ارزش غذایی محدودی دارند و اغلب محتوای کالری بالایی دارند با خطر بیشتر اختلالات شناختی و آلزایمر مرتبط است.

در اینجا چهار ماده غذایی برای به حداقل رساندن یا اجتناب از آنها برای حفظ عملکرد شناختی آورده شده است.

گوشت های فرآوری شده را دور بریزید

آنها ارزش غذایی ضعیفی دارند و مملو از مواد نگهدارنده هستند. گوشت های فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط هستند. سعی کنید یک وعده یا کمتر در هفته مصرف کنید.

غذای ناسالم را دور بریزید

محتوای بالای چربی های اشباع و ترانس در غذاهای بسیار فرآوری شده مانند آب نبات، چیپس و سیب زمینی سرخ شده یا سایر فست فودها، با زوال شناختی و خطر بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است. سعی کنید مصرف غذاهای ناسالم را به یک یا کمتر در هفته محدود کنید.

مشروبات الکلی ننوشید

مصرف زیاد نوشیدنی‌های الکلی و مشروبات الکلی سفت با سرعت سریع‌تر زوال شناختی و افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است.

غذاهای نشاسته ای و نوشیدنی های شیرین را کنار بگذارید

مصرف این غذاها را به یک وعده در هفته کاهش دهید. محتوای قند بالای آنها با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر مرتبط است.

غذاهایی که برای خوردن انتخاب می کنید بر همه چیز از سلامت شناختی گرفته تا سلامت کل بدن تأثیر می گذارد. اما آیا باید به طور کامل غذاهای «مفرح» را کنار بگذارید؟ لازم نیست. تا زمانی که بیشتر عادات غذایی شما شامل غذاهای مناسب برای مغز باشد، گاهی اوقات خوردن یک همبرگر یا یک براونی شکلاتی ضرری ندارد و همیشه جایگزین های سالمی وجود دارد.

آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر نوعی زوال عقل است که نواحی از مغز مرتبط با حافظه، تفکر و رفتار را تحت تاثیر قرار می دهد. با پیشرفت بیماری نورودژنراتیو، علائم به اندازه کافی شدید می شوند و در کارهای روزانه اختلال ایجاد می کنند.

چه چیزی باعث آلزایمر می شود؟

علت اصلی این اختلال عصبی به طور کامل شناخته نشده است. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این نتیجه آسیب سلول های مغزی است که می تواند نتیجه عوامل متعددی باشد که بر سلامت مغز تأثیر می گذارد، از جمله پیری، ژنتیک، تغذیه و انتخاب سبک زندگی.

بیماری آلزایمر با تجمع پلاک‌های پروتئین آمیلوئید بتا و درهم‌تنیدگی‌های پروتئین تاو مشخص می‌شود که عملکرد مغز را مختل می‌کند. با پیشرفت بیماری، این پروتئین ها به طور فزاینده ای سمی می شوند، در اطراف سلول های مغز تجمع می یابند و به سیناپس ها آسیب می رسانند، جایی که سلول های مغز با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

آیا درمانی برای آلزایمر وجود دارد؟

بر اساس مجله آلزایمر و زوال عقل، حدود 6.2 میلیون نفر در سن 65 سال و بالاتر با بیماری آلزایمر در ایالات متحده زندگی می کنند و این تعداد می تواند به طور قابل توجهی افزایش یابد و تا سال 2060 به 13.8 میلیون نفر برسد.

متأسفانه، آلزایمر هنوز درمانی ندارد. اما از آنجایی که بیماری آلزایمر دارای چنین شیوع جهانی است، تحقیقات نوظهوری با درمان‌های مختلف به طور مداوم در حال انجام است.

و مداخلات طبیعی، مانند هوپرزین A و اسید لیپوئیک، ممکن است تفاوت ایجاد کند و از عملکرد شناختی در برابر آسیب های این بیماری محافظت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله آیا درمانی برای بیماری آلزایمر وجود دارد؟ مراجعه نمایید.

تفاوت بین زوال عقل و آلزایمر چیست؟

زوال عقل یک اصطلاح چتر برای تغییرات گسترده در مغز است که منجر به زوال شناختی می شود. علائم به تدریج بدتر می شود و در نهایت با زندگی روزمره تداخل می کند. آلزایمر یک بیماری خاص و شایع ترین علت زوال عقل است.

چگونه می توانید به طور طبیعی از آلزایمر جلوگیری کنید؟

مرد سالخورده جدول کلمات متقاطع را انجام می دهد تا ذهن خود را فعال نگه دارد تا به کاهش خطر آلزایمر کمک کند
هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری از بیماری آلزایمر وجود ندارد. با این حال، تمرین الگوهای غذایی سالم که از رژیم‌های غذایی مناسب برای مغز مانند رژیم مدیترانه‌ای یا رژیم غذایی MIND پیروی می‌کنند، می‌تواند به محافظت از عملکرد شناختی و جلوگیری از خطر ابتلا به آلزایمر کمک کند.

علاوه بر انتخاب های غذایی، ایجاد عادات روزانه پایدار که به حفظ عملکرد شناختی کمک می کند، راه دیگری برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر به طور طبیعی است.

نمی دانید از کجا شروع کنید؟ در اینجا شش عادت دوستدار مغز آورده شده است.

1. ورزش کنید

حرکت منظم بدن شما مانند پیاده روی سریع، دوچرخه سواری طولانی، پیلاتس باعث افزایش انعطاف پذیری عصبی و نوروژنز، توانایی مغز در سیم کشی مجدد اتصالات خود و تولید سلول های مغزی جدید می شود.

2. مغز فعال

می‌توانید با یادگیری چیزهای جدید، به تعویق انداختن دوران بازنشستگی و انجام فعالیت‌های جذاب مغز مانند جدول کلمات متقاطع یا سودوکو، به هوشیاری مغز خود کمک کنید. باور کنید یا نه، یک عمل ساده گذراندن وقت با عزیزان یک راه عالی برای حفظ سلامت مغز شما است.

3. مدیریت استرس

پاسخ استرس شما آدم بدی نیست، اما وقتی کنترل نشود، می‌تواند سیستم‌های شما را اضافه‌کاری کند. این به نوبه خود می‌تواند منجر به التهاب و آسیب سلول‌های مغز شود که با آلزایمر مرتبط است.

4. مواد شیمیایی شادی آور مغز را تقویت کنید

افسردگی با زوال شناختی در سنین بالا مرتبط است. با پیدا کردن سرگرمی ها و فعالیت هایی که به تقویت انتقال دهنده های عصبی “شاد”، دوپامین و سروتونین شما کمک می کند، با بلوز مبارزه کنید. مدتی را بیرون بگذرانید؛ پیاده روی منظم عصرانه یک راه عالی برای حمایت از سلامت مغز است!

5. یک میکروبیوم سالم را حفظ کنید

روده و مغز شما ارتباط نزدیکی با هم دارند. افزودن منابع سالم فیبر، غذاهای غنی از پروبیوتیک، سبزیجات سبز و میوه‌ها تأثیر مثبتی بر باکتری‌های دوستانه در دستگاه روده شما دارد که هم برای سلامت گوارش و هم برای سلامت مغز مفید است.

6. مراقب سلامتی خود باشید

با انجام معاینات پزشکی منظم، خود را قدرتمند کنید. به عنوان مثال، آزمایش‌های آزمایشگاهی، بینشی در مورد نشانگرهای زیستی مرتبط با خطر آلزایمر ارائه می‌دهند و دانستن اینکه کجا ایستاده‌اید به شما کمک می‌کند تا تنظیمات لازم را انجام دهید تا بتوانید عملکرد شناختی را بهبود بخشید و حفظ کنید.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 5 =

مشاهده بیشتر