آشنایی با دیابت و بهترین درمان برای آن
در این پست از مجله سلامت جیران قصد داریم به بررسی کامل بیماری دیابت بپردازیم. دیابت ، یکی از شایع ترین بیماری های غیرواگیر و متابولیک در سطح جهان است. گفته می شود که اگر فردی به سطح انسولین پاسخ دهد دچار اختلال است یا نمی تواند از انسولین تولید شده توسط بدن استفاده کند. کمبود انسولین یا استفاده نادرست از آن می تواند سطح گلوکز را افزایش دهد و در صورت عدم درمان می تواند به کلیه ها ، اعصاب ، چشم ها و سایر اندام های شما آسیب برساند. مطمئناً می توانید انواع مختلفی از درمان را در طب های آلوپاتی ، هومیوپاتی و موارد دیگر پیدا کنید. موثرترین و بهترین درمان دیابت در طب آیورودا است.
انواع مختلف دیابت
دیابت به دسته های مختلفی طبقه بندی می شود:
دیابت نوع اول – این یک بیماری خود ایمنی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می کند و سلول های لوزالمعده را که مسئول تولید انسولین هستند از بین می برد.
دیابت نوع دوم – این نوع دیابت زمانی رخ می دهد که بدن شما به انسولین مقاوم می شود و قند در خون تجمع می یابد.
پیش دیابت – این زمانی رخ می دهد که سطح قند خون شما بالاتر است و برای تشخیص دیابت نوع 2 کافی نیست.
دیابت حاملگی – این وضعیت در دوران بارداری به دلیل انسداد انسولین توسط هورمون ها توسط جفت ایجاد می شود.
موارد پیشنهادی
علائم
هر نوع دیابت علائم منحصر به فردی دارد. شایع ترین علائم عبارتند از:
- تشنگی و گرسنگی بیشتر می شود
- کاهش وزن
- خستگی شدید
- زخم هایی که بهبود نمی یابند
- تاری دید
- تکرر ادرار
در کنار علائم شایع ، برخی از مردان دیابتی ممکن است دچار اختلال نعوظ (ED) ، قدرت عضلانی ضعیف و کاهش میل جنسی شوند. همچنین ، زنان ممکن است علائمی مانند خشکی ، خارش پوست و عفونت های مجاری ادراری مانند عفونت های قارچی داشته باشند.
علل دیابت
هر نوع دیابت علل منحصر به فردی دارد. بیا یک نگاهی بیندازیم.
علل دیابت نوع 1: علت دقیق دیابت نوع 1 ناشناخته است. به دلایلی ، سیستم ایمنی به اشتباه پانکراس را که سلول های بتا تولید کننده انسولین است ، مورد حمله قرار می دهد و از بین می برد. در برخی افراد ، ژن ها نیز نقش حیاتی دارند.
عللدیابت نوع 2: این نوع دیابت نتیجه ترکیبی از عوامل سبک زندگی و ژنتیک است. هنگامی که وزن اضافی در شکم دارید ، باعث مقاومت سلول ها در برابر سطح انسولین قند خون می شود. اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید ، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز افزایش دهد. این امر گاهی ژنتیکی است و در خانواده ها مشاهده می شود.
علل دیابت بارداری: این نوع دیابت نتیجه تغییرات هورمونی در زمان بارداری است. جفت هورمون های خاصی را ایجاد می کند که باعث می شود سلول های زنان باردار نسبت به اثرات انسولین کمتر حساس شوند. علاوه بر این ، زنانی که در دوران بارداری اضافه وزن زیادی دارند یا اضافه وزن دارند بیشتر مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستند.
عوامل خطر
عوامل خطر مرتبط با انواع مختلف دیابت عبارتند از:
عوامل خطر دیابت نوع 1: اگر خواهر و برادر یا والدین مبتلا به این بیماری داشته باشید یا ژن های مرتبط با این بیماری را حمل کنید ، احتمال ابتلا به این نوع دیابت بیشتر است.
عوامل خطر دیابت نوع 2: عوامل خطر مرتبط با دیابت نوع 2 در صورت داشتن اضافه وزن ، بیش از 45 سال ، داشتن خواهر و برادر یا والدین مبتلا به این بیماری و فعالیت بدنی زیاد می شوند. علاوه بر این ، اگر دیابت بارداری ، فشار خون بالا ، کلسترول بالا یا پیش دیابت داشته اید ، در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستید.
عوامل خطر دیابت بارداری: اگر اضافه وزن دارید ، بیش از 25 سال سن دارید ، بچه ای با وزن بیش از چهار کیلوگرم به دنیا آورده اید یا سابقه خانوادگی دیابت نوع 2 دارید. در چنین مواردی ، شما بیشتر مستعد ابتلا به دیابت بارداری هستید. همچنین داشتن سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) شانس دیابت بارداری را افزایش می دهد.
عوارض دیابت
قند خون بالا مسئول آسیب رساندن به بافت ها و اندام های بدن شما است. اگر قند خون شما بالاتر باشد ، عوارض بیشتری ایجاد می شود. عوارض عمده شامل موارد زیر می باشند:
- حمله قلبی ، سکته مغزی و بیماری قلبی.
- بینایی و کم شنوایی
- آسیب پا مانند زخم هایی که بهبود نمی یابند و عفونت
- بیماری های پوستی مانند عفونت های قارچی و باکتریایی.
- زوال عقل
- افسردگی
اگر دیابت بارداری کنترل نشده دارید ، می تواند بر نوزاد و مادر تأثیر بگذارد. عوارض عمده عبارتند از:
- قند خون پایین
- تولد زودرس
- افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2
- مرده زایی
- زردی
تشخیص
هر کسی که در معرض ابتلا به دیابت است یا علائم آن را دارد باید آزمایش شود. در سه ماهه دوم یا سوم بارداری ، زنان باید به طور معمول دیابت بارداری را آزمایش کنند. به منظور تشخیص دیابت و پیش دیابت ، پزشک از آزمایشات خون زیر استفاده می کند.
- گلوکز پلاسما ناشتا برای اندازه گیری قند خون شما پس از حداقل 8 ساعت ناشتایی.
- آزمایش A1C یک تصویر کلی از سطح قند خون در سه ماه گذشته ارائه می دهد.
برای تشخیص دیابت بارداری ، پزشک سطح قند خون شما را در طول دوران بارداری بین هفته های 24 تا 28 آزمایش می کند. در آزمایش چالش گلوکز ، قند خون بعد از یک شب ناشتا بررسی می شود و سپس یک مایع شیرین بنوشید. به محض تشخیص دیابت ، مهم است که درمان را زودتر شروع کنید. با این حال ، چندین درمان مناسب برای دیابت وجود دارد ، موثرترین و بهترین درمان برای دیابت در آیورودا وجود دارد.
دیابت در آیورودا
در آیورودا ، دیابت را Prameha و Madhumey می نامند. وقتی صحبت از بهترین درمان دیابت می شود ، آیورودا بسیار محبوب است. داروهای طبیعی برای دیابت برای افزایش حساسیت به انسولین مفید است. بهترین درمان در دیابت شامل یک رویکرد جامع با داروهای گیاهی ، جلسات اختصاصی یوگا ، برنامه رژیم غذایی و روشهای سم زدایی است.
گیاهان قوی آیورودا برای درمان دیابت
- شیلاجت
- سیر
- آب کدو تلخ
اگر به دنبال موثرترین روش ها برای کنترل علائم دیابت خود هستید ، به دنبال انتخاب یک استایل زندگی و رژیم غذایی سالم باشید.
نظرات کاربران