0

تاثیر نمک بر درد های دوران قاعدگی

تاثیر نمک در دوران پریود

تاثیر نمک بر درد های دوران قاعدگی

نمک برای حفظ توازن مناسب آب و PH خون، ضروری عنصر برای عملکرد معده، اعصاب و عضلات نیز لازم است. کمبود سدیم به ندرت پیش می آید، اغلب مردم در بدن خود به اندازه کافی اگر چه بیش از حدن سایم دارند. بدن انسان تقریبا ۱۰۰ گرم سدیم دارد که این مقدار در تمامی مایعاتی که سلول ها در آن شناورند (نظیر مایعات بین بافت ها و مایعاتی که در بدن جریان دارند) محلول است. همراه با مجله سلامت از سایت تفریحی و سرگرمی جیران همراه شوید تا درباره تاثیر نمک بر درد های دوران قاعدگی بیشتر بدانید.

تاثیر نمک بر درد های دوران قاعدگی

نقش سدیم در بدن کاملا اساسی است. زیرا تقسیم آب در بدن را کنترل و آب را در خارج از سلول ها با حفظ فشار اسمُزی مایع بیرون سلولی، تنظیم می کند و در تأمین تعادل اسیدی، بازی نیز فعال است.

در طی ۴۰ سال گذشته دانشمندان پیوسته نمک را مثل الكل و تنباکو برای بدن سمی معرفی کرده اند. مردم همیشه فکر می کنند که نمک فشار خون را بالا می برد و این عقیده همچنان در پزشکی پا بر جا می باشد.


موارد پیشنهادی


علت آن این است که رژیم غذایی اکثر مردم دنیا حاوی نمک بد یا تصفیه شده (Refined) است که واجد مقدار زیاد سدیم و مقدار جزئی پتاسیم است مصرف زیاد این نمکها در مواد غذایی تعادل سدیم، پتاسیم را بر هم می زند. عدم تعادل این دو ماده در بدن تولید انرژی سلولی را دچار اختلال می کند، علاوه بر این به مسائلی چون ازدیاد فشار خون، تشنگی مفرط، خستگی، بی اشتهایی، اختلال حافظه و عدم تعادل سایر املاح منجر می شود.

بر خلاف این نظریه که بدن ما بدون نمک و یا با مقدار کم آن می تواند عمل کند، باید گفت بدون نمک در واقع هضم غذا غیر ممکن است و عمل قلب، آدرنال، کلیه، کبد و سیستم لنفاوی مختل می گردد. رژیم غذایی بدون نمک موجب دهیدراتاسیون (کم آبی)، دژنراسیون سلولی، پیری و مشکلات تنفسی خواهد شد. لذا بدن انسان به نمک خوب یا ارگانیک و تصفیه نشده نیز نیازمند است.

نمک تصفیه شده یا نمک بد اساسا ترکیبی از سدیم، کلر با آلومینوسیلیکات سديم و قدری ماده سفید کننده (Bleach) می باشد، گاه نیز قدری یُد غیر آلی به آن اضافه می شود که اغلب موجب چاقی و اختلالات جنسی است». حال با این افزودنی ها ملاحظه می کنید که مصرف زیاد این نمک بد چقدر برای سلامتی مضر می باشد و به همین دلیل است که مصرف نمک را منع می کنند.

لذا در صورت عدم دسترسی به نمک دریا و نوع خوب، سعی کنید استفاده از انواع نمک موجود را محدود سازید.

سدیم به صورت نمک طعام (کلرور سدیم) به شکل مستقیم از طریق مصرف نمک با افزودن به غذا و به طور غیر مستقیم از طریق نان، پنیر، چیپس، پفک، چوب شور، کره و… وارد بدن می شود. دفع سدیم از بدن به طور عمده از راه ادرار و عرق می باشد.

امروزه عوارض آفتابزدگی را نیز به طور گسترده نتیجه تلف شدن نمک از راه تعریق می دانند. عوارض فقدان نمک عبارتند از: سستی، خستگی و گرفتگی عضلات. بدون وجود نمک در بدن، هر قدر بیشتر آب نوشیده شود، حال شخص بدتر می شود. کسانی که در گرمای بالا کار می کنند، همچنین ورزشکاران، کوهنوردان و تنیس بازان ضمن آب، حتما باید مقداری هم نمک بخورند.

چند مورد دیگر نیز وجود دارد که باید مقدار سدیم بدن را بالا نگه داشته شود،غده های فوق کلیوی سالم، هورمونی ترشح می کنند به نام “الدسترون” که در صورت نیاز به سدیم آن را در بدن نگه می دارد.

در حالت وجود استرس و اضطراب، تولید (آلدسترون) افزایش می یابد و در نتیجه مقدار زیادی سدیم در بدن حفظ می شود تا فشار خون را که مورد نیاز در حالت فشار است، بالا ببرد. این افزایش موقتی فشار خون به نوبه خود باعث می شود که مواد مغذی با فشار بیشتری به بافت ها برسد و نیاز بافت ها به انرژی بیش تر که بر اثر استرس ایجاد گردیده است تأمین شود.

هر گاه رژیم غذایی آن قدر نامناسب باشد که غده های فوق کلیوی ضعیف گردند، دیگر به مقدار کافی «آلدسترون» تولید نمی شود و در نتیجه سدیم در بدن نمی ماند و فشار خون بالا نمی رود و بلکه از حد عادی هم پائین تر می آید. لذا دیگر مواد غذایی نمی تواند با فشار و به طور سریع و مؤثر وارد بافت ها گردد و نتیجه آن خستگی، ضعف مداوم و شدید خواهد بود.

با این همه بسیار اتفاق می افتد که مقدار خوراک سدیم زیادتر از اندازه است مانند کودکان و نوجوانان و دختران که اضافه بر غذای روزانه از مقدار زیادی مواد غذایی پر نمک مانند چیپس، پفک، چوب شور، بیسکویتهای دارای نمک فراوان و …) و این نه تنها به خاطر مصرف بسیار سدیم کلرید یعنی نمک در غذاها است بلکه بر اثر جوش شیرین نان یا پودر خمیر مایه» یا نیترات های سدیم که برای حفظ غذاها به کار می رود و یا بر اثر مصرف سدیومی است که به بیش از ۳۰۰ نوع غذای آماده افزوده می شود، پدید می آید.

به طور کلی، مقدار سدیم در غذاهایی که منشاء حیوانی دارند بیشتر از غذاهایی است که منشاء گیاهی دارند. زیتون سبز و دانه غلات، سدیم زیاد دارند، و سیب، گریپ فروت و آناناس مقدار خیلی کمی سدیم دارند.

مصرف بیش از حد سدیم باعث ورم، افزایش فشار خون، کمبود پتاسیم و بیماری کلیه و کبد می گردد.

 

نكته:

در بعضی موارد بر عکس باید مصرف سدیم خود را با حدف یا کاهش نمک طعام محدود ساخت که در این مورد می توان از بیماری های آدم (ورم به علت تجمع بیش از حد آب، مانند شرایط نارسایی قلب، سندروم های قبل از قاعدگی اواخر بارداری (سه ماهه آخر آن) و چاقی مفرط نام برد.

نمک یا کلرور سدیم میزان مایعات بدن زن را حفظ می نماید. با این حال ممکن و عدم تعادل هورمونی (استروژن اضافی یا عدم تعادل در سیستم آلدسترون) نمک بدن را بالا ببرد. در اینجاست که نمک اضافی موجب ذخیره آب در بدن می شود.

در نتیجه بافت های بدن که شامل پرده های مغز می شود، متورم می گردد و پردۀ آن تا حد جمجمه زن منبسط می گردد و اگر مغز در محدوده جمجمه واقع نشده باشد تورم بیش تر می شود، فشار آب در داخل سر، انتهای اعصاب مغز را تحریک می کند، در نتیجه زن دچار سردرد، سرگیجه، اضطراب، عصبانیت و سردرگمی می شود. علاوه بر آن ممکن است به وزنش اضافه شود، و نفخ داشته باشد. در صورت کاسته شدن میزان مصرف نمک، نشانه ها از بین برود.

اگر خانم ها، مبتلا به نشانه هایی می باشند که به آن اشاره کردید، یا از سندروم پیش از عادت ماهانه رنج می برند و میل شدیدی به خوردن و مصرف نمک دارند، و برای آنکه بتوانند از ذخیره آب در بدن خود جلوگیری نمایند. باید میزان مصرف نمک را کنترل نمایند.


بیشتر بخوانید: راههای بدست آوردن دل مادر شوهر


از خوردن غذاهای نمک دار مانند گوشت های نمک سود، بیسکویت عصرانه شور، ترشی، کلم شور و مخلوط ادویه و نمک مانند سیر شور خودداری شود خانم ها اگر می خواهند ادویه به غذاهای خود اضافه کنند می توانند از پودرها و فلفل که میزان نمکشان اندک است، یا مواد جانشین نمک که در فروشگاه ها یافت می شود، استفاده نمایند البته بهترین روش این است که هیچ نمکی در آشپزی به کار نرود نمکدانی هم سر میز غذا نباشد.

حذف نمک از غذاها به تنهایی کمک مؤثری به مبتلایان به سندروم پیش از عادت ماهانه بوده است، زیرا از میزان عدم، تحریک پذیری پیش از عادت ماهانه و سردردها می کاهد. بنابراین آنچه به ویژه دارای اهمیت است، این است که یک رژیم غذایی بی نمک یا کم نمک را دو هفته پیش از عادت ماهانه که نشانه های سندروم معمولا تشدید می شود، به کار بست.

نكته:

مصرف روزانه انسان در حدود ۱۵ – ۱۰ گرم نمک است. در مناطق حاره که دفع عرق زیاد است ممکن است تا ۴۵ گرم نمک در روز، مورد نیاز بدن باشد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

مشاهده بیشتر