0

20 تکنیک پخت نان فانتزی

20 تکنیک پخت نان فانتزی

مجله اینترنتی جیران، 20 تکنیک پخت نان فانتزی را برای اینکه نان خوشمزه ای در منزل بپزید یا اینکه نان فانتزی فروشی بزنید ارایه می دهد. برای آگاهی از این تکنیک ها با ما همراه باشید.

1. برای تهیه نان بهتر است از آرد نانوایی استفاده کنید. در آردهای شیرینی پزی عوامل به وجود آورنده پف و ور آمدن نان کمتر است، در نتیجه اگر نان را با آرد سفید شیرینی پزی درست کنید، نان کاملا پف نمی کند.

2. یکی دیگر از 20 تکنیک پخت نان فانتزی که همیشه باید به خاطر داشته باشید این است که حتما قبل از استفاده از آرد همیشه آن را الک کنید، در ضمن آردی که برای نانوایی استفاده می کنید بهتر است مدتی در دمای اتاق مانده باشد تا هم حرارت با محیط شود.

3. نانی خوب و با کیفیت است که مقدار آرد آن به اندازه باشد نه بیش از حد، چون در این صورت نان سفت می شود. باید تا جایی آرد اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی داشته باشید و به دست تمیز نچسبد.

4. اگر خمیر کمی چسبندگی داشت نگران نباشید، با کمی ورز دادن خمیر و استفاده از مقداری آرد در موقع شکل دادن نان این مشکل برطرف خواهد شد.


موارد پیشنهادی


5. در بعضی از خمیرها که در آن از روغن استفاده نشده، خمیر را بیشتر ورز دهید چرا که در اثر ورز دادن ، انسجام خمیر بیشتر خواهد شد. اگر احساس کردید خمیر خیلی به دست می چسبد، در این صورت می توانید با اضافه کردن مقدار خیلی کمی آرد و کمی ورز دادن و ضربه زدن به خمیر چسبندگی آن را کمتر کنید.

6. موقعی که می خواهید خمیر را استراحت دهید، آن را در ظرفی بگذارید که گنجایش کافی داشته باشد تا در موقع ور آمدن خمیر از کاسه بیرون نریزد. قبل از قرار دادن خمیر در ظرف با یک قاشق مرباخوری روغن مایع کاسه را چرب کنید و بعد خمیر را یک تکه کرده، در ظرف گذاشته و چند بار خمیر را در کاسه بگردانید تا همه سطح خمیر هم روغنی شود.

7. در موقع استراحت، خمیر را با کیسه پلاستیکی بپوشانید و بعد روی کاسه را با پارچه ای تمیز مثل در محصور کنید! پوشاندن در ظرف و روی خمیر به این علت است که گرمای شیر یا آب ولرم در خمیر بماند و باعث ور آمدن خمیر بشود.

8. خمیر مایه، موجود زنده تک سلولی است که عمل آمدن آن باعث متخلخل شدن بافت خمیر و در نتیجه انبساط یا ور آمدن خمیر می شود. در موقع خرید خمیر مایه حتما به تاریخ آن دقت کنید تا تاریخ انقضای آن نگذشته باشد. در ضمن خمیر مایه را می توانید در ظرفهای دربسته، در یخچال نگهداری کنید که در این صورت حدود سه الی شش ماه قابل مصرف است و بیشتر از این مدت خاصیتش را از دست می دهد. اگر خمیر مایه در جای مرطوب باشد ونم بکشد هم خاصیت خود را از دست خواهد داد. پس در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

9. دمای مناسب آب یا شیر ولرم ۴۵ درجه سانتی گراد است، در این صورت آب یا شیری که می خواهید به آرد اضافه کنید، نباید دست را بسوزاند، فقط گرمای آن در حدی باشد که وقتی انگشتتان را در آن فرو می کنید گرما را احساس کنید، البته نه در حدی که بسوزید. بدانید که گرمای بیش از حد آب یا سرد بودن آن مانع از عمل کردن خمیر می شود.

10. وقتی خمیر مایه را در آب ولرم (یاشیر ولرم) می ریزید فقط ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل کند نه بیشتر. اگر مدت ده دقیقه گذشت و خمیر مایه عمل نکرد نشان دهنده خراب و فاسد بودن خمیرمایه است که در این صورت چون کارآیی لازم راندارد باید دور ریخته شود.

11. برای عمل آوردن خمیر مایه هیچ وقت آن را در ظرف فلزی نریزید. بهترین ظرف برای این کار ظروف شیشه ای هستند. در موقع عمل کردن خمیر مایه، مقدار کمی شکر هم به مایع ولرم اضافه می شود که با این کار فرآیند تخمیر را کنترل کرده و کند می کند. در این صورت کیفیت خمیر مایه بالا می رود و مانع ور آمدن بیش از حد خمیر می شود.

12. برای عمل آوردن خمیر در موقع استراحت در فصل تابستان بهتر است ظرف حاوی خمیر را در جایی قرار دهید که کمی تاریک و نیمه گرم باشد تا خمیر بهتر ور بیاید. اگر زمان استراحت طولانی باشد یا گرمای بیش از حد به خمیر برسد، خمیر ترش می شود. وقتی این بوی ترشیدگی را استشمام کردید بدانید خمیرتان غیرقابل استفاده شده است.

13. اگر در زمستان می خواهید خمیر را استراحت بدهید می توانید آن را در نزدیک شوفاژ یا بخاری قرار دهید و یا چراغ فر را روشن کنید و ظرف حاوی خمیر را در فر بگذارید تا خمیر به اندازه کافی پف کند.

14. برای پخت نان ابتدا سینی فر را چرب کرده، کمی آرد بپاشید و بعد نان های فرم داده را روی آن قرار دهید.

15. قرار دادن یک کاسه فلزی محتوی مقداری آب روی سینی فر (نزدیک به محل شعله) در حین پخت نانها باعث بهتر پف کردن نانها و نرم بودن آنها و مانع بیش از حد برشته شدن رویه نان می شود.

16. بعد از پخت نان، حرارت فر را خاموش کنید، اما سینی را بیرون نیاورید. در فر را به مدت ۵ دقیقه باز بگذارید و صبر کنید تا نانها در این مدت کمی نرم شوند. بعد از این مدت سینی را بیرون آورده، نانها را روی توری بچینید تا خنک شوند. دقت کنید هیچ وقت نان را قبل از اینکه کاملا خنک نشده برش نزنید.

17. یکی از فوت و فن های پخت نان این است که در طبقه زیرین فر یک سینی فر (که بهتر است لعابی باشد) بگذارید و سینی حاوی نانها را در طبقه وسط فر بگذارید که گرما بهتر کنترل شود و مقدار گرمای مناسبی به نانها برای پخت برسد.

18. اگر دیدید بعد از پخت، نان خوب پف نکرده است بدانید که خمیر مایه به خوبی فعال نشده است یا این که چون مایه تان بیش از حد گرم بوده خمیر مایه را از بین برده است یا شاید کهنه بودن آردتان دلیل دیگر آن باشد. اگر مواد لازم تهیه خمیر مثل تخم مرغ یا آرد سرد باشد خمیر به اندازه کافی ور نمی آید و دلیل دیگر هم محیط سرد است.

19. بعد از پخت نان آنها را در کیسه پلاستیکی یا جانونی در بسته، در دمای اتاق به مدت دو سه روز می توانید نگهداری کنید. نان های شیرین و پنیری را در یخچال نگه دارید و نان های ساده را در دمای اتاق ولی هیچ وقت نانهای بیات را با نان های تازه در یک جا قرار ندهید.

20. بهترین زمان مصرف برای نان های خانگی روز اول و حداکثر روز دوم بعد از پخت آنهاست. البته اگر در بافت نان کره یا روغن استفاده کرده باشید ممکن است یکی، دو روز بیشتر بمانند.


بیشتر بخوانید: آموزش پخت نان و پنیر و سبزی


نکات مهم

  • اگر بعد از پخت نان دیدید که رویه آن زبر و خشک و ضخیم شده است، بدانید که یا از آرد زیادی استفاده کرده اید یا دمای فر شما خیلی پایین بوده است.
  • برای رویه نان ها معمولا از موادی استفاده می کنند که به این عمل رومال کردن می گویند. مثل زرده تخم مرغ که به کمک قلم موی آشپزخانه روی سطح نان مالیده می شود.
  • البته بهتر است برای رقیق تر کردن زرده تخم مرغ یک قاشق سوپخوری آب یا شیر به آن اضافه کنید تا راحت تر روی نان مالیده شود. زعفران هم می توانید اضافه کنید که در این صورت رنگ نان بهتر خواهد شد.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر