آشنایی با گل کردیلین + نیازها و امراض
با آشنایی با گل کردیلین + نیازها و امراض از بخش گیاهان سایت تفریحی جیران همراه باشید.
فارسی اصیل: گوپال (گوپال = گرز) (اشاره به معنی لاتین آن)
فارسی رایج: کردیلین
فارسی انگلیسی: اژدهای آتشین
به علت شباهت بعضی از واریته ها با دراسنا با همدیگر اشتباه می گیرند، در واریته های مختلف شکل و رنگ برگها از سبز یکدست تا ابلق با نوار قرمز رنگ متفاوت است. زادگاهش آسیای استوایی و خانواده آن لیلیاسه است. برگها درشت، دمبرگ بلند برنگهای سبز تیره، قرمز، سبز مایل به کرمی است، واریته های رنگی در نور کافی بهتر رنگ می گیرند. برگهای پایینی آن سبز و برگهای بالایی قرمز هستند. توقع آنها زیاد و به شرایط محیطی باید توجه بیشتری نمود.
نیازها
نور:جهت حفظ رنگها احتیاج به نور قوی دارد ولی دقت فرمائید تابش مستقیم نور آفتاب به برگهای گیاه صدمه وارد نکند، واریته های با رنگ سبز نسبت به سایه مقاوم هستند.
دما: رشد بهتر و حفظ رنگها به درجه حرارت نیز بستگی دارد. حرارت 18 تا 21 درجه سانتیگراد برای این منظور بهترین است، تا 13 درجه نیز مقاومت خوبی دراد و چنانچه درجه حرارت بیش از 24 باشد غبارپاشی لازم است.
آبیاری: همیشه خاک را مرطوب نگهدارید. در تابستان هفته ای 2 بار و در زمستان هفته ای یک بار آبیاری نمایید.
بیشتر بخوانید: شرایط نگهداری گیاه دیفن باخیا
رطوبت: در تابستان هفته ای دوبار و در زمستان هفته ای یکبار غبار پاشی لازم است، هرگز در آفتاب غبارپاشی نکنید.
تغذیه: در فصلهای رشد هر دو هفته یکبار با کود مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی تغذیه مصنوعی نمایید.
خاک مناسب: پیت یا لیمونی بهترین خاک است.
تعویض گلدان: ریشه ها را بازدید و در صورت لزوم گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض و زهکش را همیشه بازدید نمایید.
تمیز نمودن برگها: با پارچه نرم خیس هر هفته برگها راتمیز کنید. در صورت لزوم هر ماه یک بار از مواد براق کننده برگها استفاده نمایید. استفاده از آنها در واریته های برگ قرمز توصیه نمی گردد.
تکثیر: تقسیم ساقه های زیر زمینی و کاشت آنها در گلدانهای جدید.
اصولاً کلیه گیاهان زینتی رنگین برگ احتیاجات نوری بیشتری دارند، توجه نمایید که تاریکی، زایل کننده رنگ آتشین برگهای کردیلین است.
هرس: چنانچه گیاه شما برگهای زیرین خود را ازدست داده و ساقه لخت شده است می توانید به شرح زیر آن را هرس نمایید:
گیاه را از بالای محل برگ خزان شده قطع نموده و جهت جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا به محل قطع محلول قارچ کش اسپری نمایید. پس از چند هفته جوانه های جدید شروع به رشد می نماید.
بیشتر بخوانید: جایگزین استفاده از حشره کش های خطرناک
عوارض و درمان
- برگها بی رنگ هستند: نور کافی نیست. گلدان را به محل روشنتری منتقل نموده و مواظب اشعه مستقیم آفتاب بخصوص در ظهر باشید.
- لکه های قهوه ای روی ساقه ها و زیر برگها ظاهر شده اند: عامل آن حشره آفت است با سم حشره کش نفوذی هر ماه یکبار سمپاشی کنید تا علایم برطرف گردند.
- لکه های قهوه ای رنگ در زیر برگها و روی ساقه ها مشاهده می گردند: حشره آفت عامل آن است. این لکه ها را با پنبه آغشته به سم حشره کش نفوذی خیس نموده و پس از 48 ساعت با پارچه خیس برگها را تمیز کنید.
- برگها چروک خورده و خشک می شوند: هوا خیلی گرم است. گیاه را به محل خنک تری منتقل و غبار پاشی را فراموش نفرمائید.
- نوک برگها قهوه ای شده و برگهای پایینی می ریزند: هوا خیلی خشک است گیاه را با آب سبک و ولرم غبارپاشی کنید. به زیر گلدانی سنگ ریزه دار آب اضافه نمایید. ته گلدان با آب در ارتباط نباشد.
- برگها زرد و زیر آنها تار عنکبوت مشاهده می گردد: عامل آن کنه قرمز ریز است. با پنبه آغشته به سم کنه کش و مالیدن آن به پشت برگها علایم را برطرف کنید. غبار پاشی رد کاهش آفت مؤثر است.
- برگها بدشکل و چسبناک است و حشرات سبز رنگی روی آنها مشاهده می گردد: هفته ای یکبار با سم حشره کش نفوذی طبق دستور سم پاشی نموده تا علائم برطرف گردد.
- برگهای جدید کوچک و بدشکل هستند: گیاه از کمبود عناصر غذایی در خاک رنج می برد. هر 14 روز یکبار طبق دستور تغذیه نمایید.
- برگها می پوسند و می ریزند و برگ های جدید ظاهر نمی گردد: عامل آن یا سرما و یا آبیاری بیش از اندازه است. گیاه را به محل گرمتری منتقل و اجازه دهید سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک شود.
موارد پیشنهادی
نظرات کاربران